FRI FRAGT OVER 599 DKK / FYSISK BUTIK / HURTIG LEVERING 1-3 DAGE
Sorter faldende

5 indlæg

Silkekjole


Silke er ikke til at komme udenom i denne sæson, hvilket er fuldstændig forståeligt. Silke er et af de smukkeste og mest luksuriøse tekstiler, som er tilgængelige, og har været en del af vores garderobe i århundreder. Silke løfter dit look og giver det et eksklusivt twist, uanset om det er en silkeskjorte eller et par pyjamasbukser. Det smukke materiale stammer fra Kina og blev opdaget omkring år 4.000 før vor tid. I starten blev silke udelukkende fremstillet i Kina og kun i Kina vidste man hvordan silken blev til og hvis nogen røbede noget om silkeormens hemmelighed, kunne man blive dømt og henrettet som forræder. Kina havde nemlig monopol på fremstillingen af silke og silken blev derfor et meget kostbart tekstil som kun kejseren måtte bære. Men hemmeligheden blev afsløret og silkemonopolet var dermed brudt. I dag står Kina dog stadig for den største produktion af silke.

Silken kommer fra silkeorme eller silkesommerfuglelarver. Når larven er fuldt udvokset begynder den at spinde sin kokon. Kokonen skal beskytte silkeormen mod rovdyr mens den er i puppestadiet, hvor den forvandler sig til en sommerfugl. Larvens kokon er altså en lang tråd af silke.

Trods silkes popularitet er det exceptionelt svært at vaske og mange tør derfor ikke at vaske deres silke-items af frygt for at gøre skade på det smukke materiale. Vi har derfor samlet vores bedste råd og lavet en guide til jer, om hvordan man bedst vasker silke uden at skade de sarte fibre i stoffet.


1. INDEN VASK
Inden du begiver dig ud i at vaske dit silke, så vurdér lige om det er beskidt eller blot har brug for en lille opfriskning. Hvis dit silke-item bare trænger til en opfriskning, kan du nemlig komme uden om en vask og i stedet nøjes med at dampe det. Dampen opfrisker nemlig materialet og fjerner eventuelle lugte, mens det glatter fibrene. 


Steamery stockholm damper

1. STEAMERY CIRRUS NO. 2 REJSE STEAMER


Her kan du bruge den smarte damper fra Steamery Stockholm, som damper dit tøj flot og glat og netop genopfrisker tøjet. Læs mere om damperen her

Er en dampning ikke nok, så behøver du heller ikke at gå til renseriet. Du kan nemlig sagtens selv vaske det derhjemme uden silken tager nogen skade.

Før du vasker dine silke-items, så er det en rigtig god idé lige at tjekke og teste silkens farveægthed på et mindre område. Sådan gør du:
Tag en klud og fugt området. Pres forsigtigt på området med den våde klud og se om farven kommer af silken. Hvis der er farve på kluden, bør du undlade vask af silken og i stedet få det renset hos et professionelt renseri. Hvis farven bliver siddende, er farveægtheden en succes og kan nu vaskes.


2. UNDER VASK

Hvis du vasker dit silke i vaskemaskinen, så sørg for, at vælge et program til sarte materialer. Vælg en kold vask med maksimum 30 grader, alt over 30 grader kan skade silken. Husk at anvende en vaskepose til dit silke-item, så det ikke bliver skadet i vasketromlen. Brug et mildt vaskemiddel eller silkevaskemiddel.

Tør du alligevel ikke smide det maskinen, så vask dine silke-items i hånden med lunkent vand og brug et mildt vaskemiddel eller silkevaskemiddel. Når du har vasket dit silke-item, så tøm baljen og fyld den igen op med koldt vand og 1/4 kop hvid eddike. Eddiken vil hjælpe med at fjerne overskydende sæbe. Hæld herefter vandet ud af baljen igen, og erstat med nyt vand og skyl herefter dit silke-item efter.3. EFTER VASK
Silke kan ofte få folder og miste formen af at blive tørret. Derfor opfordres det ofte til, at silke lufttørres på et fladt underlag, så kvaliteten bibeholdes og overfladen holdes blød.
Når tøjet er vasket og skyllet, så læg det fladt på et håndklæde, rul derefter silken ind i håndklædet og pres på tøjet for at absorbere overskydende vand. Læg derefter silken på et tørt håndklæde og lad det nu tørre helt. 

Kom aldrig dine silke-items i tørretumbleren, da det kan ødelægge silken.


Silkevask er en utrolig nem proces, der ikke behøver at være dit værste mareridt når bare du gør det rigtigt. Uanset om du skal vaske silke i maskinen eller i hånden, bliver resultatet uden tvivl berigende og efterlader din yndlingssilke pletfri og ren.

Opslået i Styling af Hausfrau Hausfrau

Rød

1. GANNI SILVERY CREPE KJOLE   2. RODTNES JULES SADDLE TASKE   3. GANNI THILDEN MESH MAXI KJOLE   4. SIX AMES STRIK   5. GANNI SILVERY CREPE TWIST KJOLE   6. GANNI CLARK BLUSE   7. RODTNES MICRO POUCH

De største designere dikterer hvert år moden på ny, og de vælger med garanti også hvilke farver, du ikke kan undgå denne sæson. En af de farver er rød.

Rød er den store trend
Farven rød er efterhånden ved at være en gammel kending blandt designere og vandt indpas i moden i 2017. Dog er der ingen tvivl om, at farven rød igen i denne sæson er en af sæsonens mest trendy farver - især den nye pantone farve "Cherry Tomato". Cherry Tomato er en stormskinnende orange rød, der udstråler varme og energi. Den kræver opmærksomhed, den er modig, optimistisk og kan ikke blive ignoreret.

Vi elsker farven og dét, at der er mulighed for både at style det til hverdag og fest.

Et brand som især har gjort brug af farven rød i deres seneste kollektion er Ganni.

Opslået i Styling af Hausfrau Hausfrau

CASHMERE

1. WUTH OVERSIZE PULLOVER 2. WUTH CLASSIC CARDIGAN 3. GRAUMANN MAJA CARDIGAN

 

BLUSEN, du aldrig vil have af


Og det er selvfølgelig cashmere-blusen, vi taler om. Cashmere er nemlig noget af det blødeste, varmeste og fineste, man kan klæde sig i. Det vidste Coco Chanel, der var med til at introducere cashmeren og dens unikke egenskaber i moden i 1930’erne, Marilyn Monroe og Grace Kelly var fans af cashmere og i dag ses vores altid smukke og stilsikre Kronprinsesse Mary ofte i cashmere.


Hvad er det så for egenskaber, der gør cashmeren så unik og lækker? Cashmere-uld er spundet af ekstra fine og lange fibre, der sikrer optimal blødhed og holdbarhed. Faktisk er cashmere-fibre hele syv gange tyndere end almindelige uldfibre. Disse fine fibre kommer fra kashmiri-geden, der bl.a. græsser på sletterne i det indre Mongoliet under helt særlige og ekstreme vejrforhold. Her er iskoldt om vinteren og stegende hedt om sommeren, på et enkelt døgn kan temperaturen svinge 40 grader, og derfor udvikler gederne en tynd varm uld, som isolerer for både varme og kulde.


Cashmerens varmeregulerende egenskaber gør dermed også en cashmere-bluse eller -cardigan til det perfekte supplement til den lette kjole, når solen går ned over terrassen efter en varm sommerdag.


Det er med andre ord ikke for ingenting, at cashmeren bliver kaldt tekstilernes udgave af en Rolls-Royce!


Hos os kan du shoppe lækker cashmere fra bl.a. Wuth og Graumann.
Se alle vores cashmere-produkter her.

Opslået i Styling af Hausfrau Hausfrau

Acne Studios

08/01/2018 10.38

 

 

 

De mange skønne varer fra Acne Studios pre forårskollektion er landet i butikken, og vi vil så gerne vise dig hele den nye kollektion. Acne Studios må fra i år kun sælges i butikken og således desværre ikke længere på vores webshop.

 

Vi har både de klassiske T-shirts, sweatshirts, strik, jeans, halstørklæde og meget mere. Herover ser du nogle af vores absolutte favoritter.

 

Kom ind i butikken og se de nye Acne Studios efterårsvarer eller kontakt os gerne på mail kundeservice@haus-frau.dk eller på telefon 86 85 65 67. Vi er altid klar til at hjælpe dig og sender selvfølgelig gerne en pakke afsted mod dig! 

 

Se mere om Acne Studios

Opslået i Styling af Haus Frau

Til hverdag og fest

05/01/2018 10.49

1. HEARTMADE 2. STINE GOYA 3. HEARTMADE 4. ATP ATELIER 5. JULIE SANDLAU 6. HEARTMADE

 

De fleste kender til det stykke tøj, som de kun finder frem til særlige lejligheder. I Haus Frau mener vi dog ikke, at det behøver at være sådan med det sorte suit fra Heartmade. 

 

Sættet fra Heartmade er uden tvivl et klassisk og feminint sæt, og noget som de fleste vil tænke kun kan bruges til fest, men sådan behøver det ikke at være. Brug bukserne til hverdag med en lækker strik og en klassisk støvle. Til festen kan du bruge både blazer og bukser stylet med en fin blonde top og gyldne øreringe. Styling mulighederne med dette sæt er uendelige!

 

 

 

Opslået i Styling af Haus Frau
Sorter faldende

5 indlæg